Brassband Zele

Brassband Zele werd op 8 oktober 1995 opgericht door enkele Zeelse muzikanten.

Op dat ogenblik was deze orkestvorm weinig gekend in Oost-Vlaanderen, hoewel er in België toch reeds een aantal bands waren die zich konden meten met de topbands uit Engeland, de bakermat van dit soort orkesten.

Het was de bedoeling om de liefhebbers van brassbandmuziek samen te brengen, om de typische “brassbandsound” meer bekendheid te geven in eigen streek en om tijdens jaarlijkse muziektornooien mee te dingen naar de Belgische titel, iets wat op dit ogenblik wel gelukt is, en meer zelfs…

Met Gert D’haese als eerste dirigent bereikte BBZ op zeer korte tijd het hoogste niveau.  Provinciaal kampioen Hafabra in de afdelingen “Uitmuntendheid” en “ Ere-afdeling” in resp. 1997 en 1998, Nationaal kampioen Hafabra in “Uitmuntendheid” en “Ere” in resp. 1998 en 1999…

In september 2003 gaf Gert de dirigeerstok door aan Bart Van Der Strieckt, bezieler van het eerste uur, die daarmee de Eb cornet ruilde voor de baton. Ook onder zijn leiding gaat de opmars nog steeds verder met nationale titels op de  Brassbandkampioenschappen in 2006 (tweede afdeling), en in 2010 (eerste afdeling), waardoor de band zich sinds 2011 jaarlijks mag meten met de beste brassbands in de allerhoogste “Kampioens-afdeling”.

Ook in het buitenland was Brassband Zele reeds actief.  In 1999 werd BBZ laureaat op de internationale muziektornooien in Kerkrade (NL) en in 2013 won BBZ de Engelse Scaba Autumn Contest in Crawley. (ENG)

Wil u op de hoogte blijven van onze concerten activiteiten, hou dan onze website, Facebookpagina of Instagram in de gaten!