Dirigent

Dirigent Bart Van Der Strieckt

Bart Van Der Strieckt werd geboren op 8 november 1972 in Zele.

Na de kunsthumaniora ging hij op 17-jarige leeftijd studeren aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Gent en deed hij zijn eerste ervaringen op in professionele symfonische orkesten

In de conservatoria van Brussel en Gent studeerde hij o.a. bij Dhr. Dirk Brossé,  Dhr. François Glorieux en behaalde hij het aggregaat pedagogie en het meestergraadsdiploma trompet bij Dhr. Benny Wiame.

Naast zijn opleiding in het conservatorium volgde hij trompetlessen en masterclasses bij o.a. Manu Mellaerts, Pierre Thibaut, Theo Mertens en André Vandriessche.

Bart concerteerde met het ‘Wim Mertens Ensemble’ en is lid van de salsa bigband ‘Mucho Gusto’.

Als orkesttrompettist was hij reeds actief in tal van symfonische orkesten waaronder het Rotterdams Filharmonisch Orkest (NL), De Vlaamse Opera, Opera Orkest St. Petersburg (Rusland),  Limburgs Symfonisch Orkest NL), Nederlands Filharmonisch Orkest (NL) en Koninklijke Muntschouwburg.

Als solist was hij te gast bij tal van HaFaBra-orkesten en verzorgde hij meerdere recitals met piano en orgel.

Naast zijn activiteiten als trompettist is Bart dirigent van Harmonieorkest Con Animo uit Oosterzele en Brassband Zele (superieure afdeling).

Hij is als leraar verbonden aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord te Lokeren en aan de muziekacademie van Hamme.